سنقر
سُنقُر یا سُنگر مرکز شهرستان سنقردر استان کرمانشاه است. این شهر در منطقهای ییلاقی و در ۸۵ کیلومتری شمال شرقی کرمانشاه و ۹۵ کیلومتری غرب همدان قرار دارد، شهر سنقر به لحاظ قرار گرفتن در میان رشته کوههای زاگرس دارای آب و هوای خنک ییلاقی و کوهستانی است.به همین دلیل دارای جمعیت فصلی بوده که در بهار و تابستان افزایش پیدا میکند. کوه دالاخانی در جنوب غربی سنقر قرار دارد و همه ساله پذیرای کوهنوردانی از سراسر کشور است که به ارتفاعات آن صعود میکنند. کوهستانهای اطراف سنقر، زیستگاه حیات وحش و گونههای متنوع گیاهی فراوان است که واجد ارزشهای تفرجگاهی و گردشگری هستند.
وجه تسمیه
نام کنونی «سنقر»از دورۀ حکومت «اتابک سنقر» بر این شهر اطلاق گردید که در دورۀ سلجوقی والی این شهر شد. امروزه ساکنان سنقر نام شهرشان را «سُنگور» میخوانند.
در منابع تاریخی پیش از اسلام از این شهر با نام ماذپَهرَگ (مادپهله) یاد شدهاست. تلفظ این کلمه در دوران پس از اسلام به صورت ماینههره یا ماینههرهج درآمد. این نام از دو جزء ماد/مای/مایهن/مایان و پهله ساخته شدهاست. در دوران کنونی نیز نام ماد و مایان همچنان به کوه مایان کوه که شهر سنقر در دامنۀ آن قرار دارد اطلاق میشود. واژۀ پهله نیز در نام منطقه و طایفۀ فهیلهکوڕی به جای ماندهاست.
مردم
مردم شهرستان سنقر به زبانهای کردی جنوبی با گویش کلیایی و ترکی آذربایجانی با گویش سنقری صحبت میکنند. مردم روستاهای اطراف بیشتر به کار کشاورزی و یا دامداری مشغول هستند.سنقر جزو اولین شهرهای کشور بود اما به دلیل بیتوجهی دچار عقب افتادگی صنعتی شدهاست.
جمعیت
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۴٬۲۵۶ نفر (۱۳٬۹۹۶ خانوار) بودهاست.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |